DM i Nyborg Politihundeforening 21/09-2006

NYBORG: Fra i morgen til og med mandag er der ekstra hundeluftning i Nyborg og omegn. Dansk Politihundeforening afvikler de årlige danmarksmesterskaber i Nyborg, og ud over de i alt 48 hunde, som er godkendt til at deltage, indgår omkring 200 politifolk – nemlig hundeførere, dommere, officials og inviterede gæster, oplyser Leif Nielsen, områdeleder for politihundeforeningen i Nyborg.

Fredagen går med ankomst til Hotel Nyborg Strand, hvor overnatningen sker. Dagen går med en række møder omkring de forestående konkurrencedage lørdag og søndag.

Kl. 16.30 mødes alle så på havnen i Nyborg for at gå i optog gennem byen til Torvet, hvor mesterskabet officielt åbnes af Nyborgs borgmester Jørn Terndrup (V).

Kammeratskabsaftenen fredag på Nyborg Strand skal ikke trække for længe ud, for allerede fra kl. 5.30 lørdag er det op og i gang med at forberede de første konkurrencerunder.

Nyborg Idrætspark bliver ramme om en række øvelser både i løbet af lørdag og søndag. Interesserede er velkomne til at kigge forbi og se, hvad landets bedste politihunde og deres førere formår.

Konkurrencerne kører begge dage fra kl. 7 til 16, og søndag kan mesteren over dem alle i stævnets tre kategorier kåres ved 17-tiden.

Ud over idrætsparken skal politihundene også ud på opgaver i landskabet. Det kommer til at foregå i skove og på jorde tilhørende godserne Ørbæklunde, Hesselagergård, Holckenhavn, Juelsberg og Lundsgård